Δήλωση Προστασίας Δεδομένων

Η ασφάλεια και προστασία των προσωπικών σας δεδομένων έχουν για εμάς προτεραιότητα. Γι’ αυτό αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να χειριζόμαστε υπεύθυνα τα προσωπικά σας δεδομένα.

Ο εκάστοτε επισκέπτη - μέλος της εφαρμογής παρακαλείται να διαβάσει προσεκτικά και να προβεί σε επίσκεψη - χρήση των σελίδων και υπηρεσιών της εφαρμογής, μόνον εφόσον τους αποδέχεται πλήρως. Το pouliseto.gr διατηρεί το δικαίωμα οποτεδήποτε, αζημίως και αδικαιολόγητα να τροποποιήσει μερικώς ή πλήρως ή/και να διακόψει προσωρινά ή οριστικά την παροχή των υπηρεσιών του χωρίς να έχει προς τούτο υποχρέωση προηγούμενης ενημέρωσης των μελών του. Η χρήση της εφαρμογής διέπεται από τις διατάξεις του Ελληνικού, Ευρωπαϊκού - Κοινοτικού και Διεθνούς Δικαίου, που είναι δεσμευτικές για το εκάστοτε μέλος - επισκέπτη, ο οποίος υποχρεούται να συμμορφώνεται σε αυτές. Επιπροσθέτως το μέλος - επισκέπτης υποχρεούται να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες της εφαρμογής σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία, τα χρηστά ήθη και τους παρόντες όρους απέχοντας από οποιαδήποτε ενέργεια η οποία μπορεί να προσβάλλει το ήθος και την προσωπικότητα άλλων μελών - επισκεπτών ή να δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της εφαρμογής.

1. Ορισμός προσωπικών δεδομένων

Τα ατομικά δεδομένα είναι προκαθορισμένα δεδομένα, όπως για παράδειγμα όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, αριθμός κινητού τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) καθώς και δεδομένα χρήσης, όπως για παράδειγμα όνομα μέλους, κωδικός πρόσβασης και διεύθυνση IP. (Νόμος 2742/1997, Νόμος 3471/2006, όπως ισχύουν και οι σχετικές με αυτούς διατάξεις.)

2. Βασική αρχή

Το μέλος συναινεί ότι το pouliseto.gr θα αποθηκεύει, επεξεργάζεται και χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα που το μέλος εισήγαγε για την αιτιολόγηση και διαχείριση της σχέσης που αφορά στη διεξαγωγή και διεκπεραίωση των αγοραπωλησιών και την ιδιότητα μέλους. Επίσης αναφορά με την ιδιότητά του ως μέλους και την πρόσβασή του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα το μέλος παρέχει την συγκατάθεσή του για την αποστολή μηνύματος (sms) από το pouliseto.gr ή συνεργάτη αυτού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει κατά την εγγραφή του με σκοπό την γνωστοποίηση σε αυτό του κωδικού ενεργοποίησης στο σύστημα του pouliseto.gr κατά την εγγραφή του ή/και οποτεδήποτε αυτό ζητηθεί από το ίδιο το μέλος.

3. Δεδομένα χρήσης

Το μέλος συναινεί ότι η pouliseto.gr θα συλλέγει, επεξεργάζεται και χρησιμοποιεί τα δεδομένα χρήσης του μέλους αναφορικά με τη χρήση του pouliseto.gr, ιδιαίτερα για να διαμορφώνει περαιτέρω την αγορά και την παρουσία της σε σχέση με τις πιθανές ανάγκες του μέλους και για να ενισχύει την ασφάλεια της αγοράς. Προκειμένου να διαμορφωθούν οι υπηρεσίες με τον καλύτερο δυνατό και ασφαλή τρόπο, αυτό θα αφορά κυρίως τον τύπο λογισμικού πλοήγησης ιστού (Browser)που χρησιμοποιεί το μέλος, το λειτουργικό σύστημα, το όνομα χώρου και τη διεύθυνση IP.

4. Πρόσθετη δημοσιοποίηση προσφορών

Το pouliseto.gr έχει το δικαίωμα να δημοσιεύει αγγελίες και τις σχετικές με αυτές πληροφορίες που δημοσιεύονται στο pouliseto.gr σε άλλες πλατφόρμες, καθώς και σε άλλα μέσα (π.χ. εφημερίδες), προσαρμόζοντας εν ανάγκη τη μορφή τους.

5. Χρήση για διαφημιστικούς σκοπούς

Το μέλος συμφωνεί ότι το pouliseto.gr θα επεξεργάζεται και θα χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα του για ενέργειες μάρκετινγκ, όπως π.χ. την αποστολή email με γενικές πληροφορίες ή διαφημιστικό χαρακτήρα (ενημερωτικά δελτία).Εφόσον το επιθυμεί το μέλος, το pouliseto.gr θα παραιτηθεί από τη χρήση των προσωπικών δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς. Το μέλος μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποστείλει ένα σχετικό email στο info@pouliseto.gr ή να ρυθμίσει ανάλογα στον λογαριασμό μέλους του τη λειτουργία αποστολής ενημερωτικού δελτίου.

6. Διαβίβαση σε περίπτωση νόμιμης διάταξης

Σε περίπτωση νόμιμης διάταξης, υπηρεσιακής εντολής ή επίσημης προκαταρκτικής εξέτασης, το pouliseto.gr έχει το δικαίωμα άνευ ετέρου να θέσει τα σχετικά στοιχεία στη διάθεση της αντίστοιχης υπηρεσίας.

7. Διαβίβαση σε υπηρεσίες ελλείψει νόμιμης διάταξης

Καθώς η διαβίβαση δεδομένων δεν επιτρέπεται βάσει νόμου, το μέλος συναινεί στη διαβίβαση των προσωπικών του δεδομένων σε διωκτικές και εποπτικές αρχές για την απαραίτητη προστασία από κινδύνους για την κρατική και δημόσια ασφάλεια καθώς και για τη δίωξη εγκληματικών πράξεων.

8. Cookies

Το pouliseto.gr έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί cookies ως μέρος της διευκόλυνσης και λειτουργίας των υπηρεσιών μέσω της ιστοσελίδας της. Τα «cookies» είναι μικρά αρχεία (text files) που παρέχουν πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο και το χρόνο που ένας χρήστης επισκέφτηκε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ενώ συγχρόνως μας επιτρέπουν να ελέγχουμε πόσοι χρήστες συνολικά έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας.

Η χρήση της τεχνολογίας των cookies είναι απαραίτητη για να έχετε πρόσβαση στις λειτουργίες του site, ωστόσο δεν κάνουμε επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που αποθηκεύονται σε αυτά. H χρήση της τεχνολογίας αυτής είναι σύμφωνη με τον Ν. 3471 περί «Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων & Ιδιωτ. Ζωής στις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες» και το Ν 2472/1997 περί «προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Τα «cookies» δεν προκαλούν βλάβες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών αλλά και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς.

Σε περίπτωση που ο υπολογιστής σας καθιστά ανίκανη την εγκατάσταση «cookies», εσείς θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα. Θα επηρεάσει μόνο την ακρίβεια των πληροφοριών που λαμβάνουμε εμείς για τις εσωτερικές μας αναφορές.